Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «تابناک»، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، خبرگزاری رویترز در یکی از جدیدترین گزارش‌های خود که با موضوع افزایش شدید قیمت انرژی در اروپا و راهکار دولت‌های اروپایی برای حمایت از خانواده‌ها نوشته است، به تفصیل در مورد جزئیات برنامه‌هایی که بسیاری از کشور‌های اروپایی مانند آلمان، ایتالیا، اسپانیا، یونان و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در این حوزه اتخاذ کرده اند، اشاره کرده است.

در این گزارش ضمن اشاره به تأثیرات مخرب جنگ روسیه و اوکراین بر روی امنیت انرژی در اروپا، همچنین به افزایش شدید تعرفه‌ها در این قاره اشاره و عنوان شده است که به واسطه همین افزایش شدید تعرفه‌ها، بسیاری از خانواده‌ها دیگر قادر به پرداخت آسان هزینه‌های بخش انرژی به‌ویژه انرژی برق نیستند و به همین خاطر ناگزیر دولت‌ها به سمت اجرای برنامه‌های حمایتی ویژه رفته‌اند که در ادامه مورد اشاره قرار گرفته است.
 
 بریتانیا و بحران رشد ۳۰۰ درصدی هزینه انرژی در سبد خانوار‌ها
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، در انگلستان و تنها ظرف یک سال، میانگین سالانه قیمت انرژی مصرفی در بخش خانگی از ۱۲۷۷ پوند آغاز سال به ۳۵۸۲ پوند در ماه اکتبر رسید و پیش‌بینی می‌شود به ۴۲۶۶ پوند در ژانویه آتی خواهد رسید که رشد بیش از ۳۰۰ درصدی را نشان می‌دهد.

بر همین اساس موضوع حمایت از اقشار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر و نیز برنامه‌ها و سیاست‌های کاهش هزینه انرژی هم اکنون به یکی از کلیدی‌ترین موضوعات حوزه سیاسی تبدیل شده است و در رقابت‌های انتخاباتی برای تصاحب کرسی نخست وزیری نیز بر آن تأکید می‌شود.

به طور مثال بوریس جانسون- نخست‌وزیر کنونی بریتانیا گفته است که هرگونه تصمیم‌گیری مهم مالی در حوزه کاهش و یا افزایش قیمت انرژی را به نخست‌وزیر جدید واگذار می‌کند، از آن سو رقبای اصلی انتخابات مثل لیز تراس و ریشی سوناک مدام در این حوزه در حال دادن وعده‌های عامه‌پسند هستند.

تراس گفته است که در صورت پیروزی و با هدف حمایت از مردم، عوارض زیست‌محیطی و اجتماعی را که به قبوض برق اضافه می‌شود را موقتاً تعلیق خواهد کرد و سوناک نیز گفته است که خانوار‌ها در طول زمستان به حمایت بیشتری نیاز دارند و در صورت پیروزی در این حوزه بسته‌های حمایتی را در نظر خواهد گرفت؛ بسته‌های حمایتی که بین ۴۰۰ تا ۶۵۰ پوند به صورت اعتباری اجرایی خواهد شد و بیش از ۸ میلیون خانوار را در بر خواهد گرفت.
 
بلغارستان و حذف عوارض غیرمستقیم از قبوض
در کشور بلغارستان نیز یک بسته حمایتی ۱.۱ میلیارد دلاری با هدف حمایت از مشترکان کم‌درآمد از ماه می‌میلادی به تصویب رسیده و نه تنها با هدف کمک بیشتر به مصرف‌کنندگان عوارض غیر‌مستقیم اعمالی در قبوض انرژی حذف شده است، بلکه ۰.۲۵ لو نیز برای مشترکان تخفیف اعمال می‌شود؛ کمک‌هایی که البته در مقابل افزایش شدید قیمت‌ها ناچیز به نظر می‌رسد، ولی به هر صورت می‌تواند تا حدودی از حجم بالای خسارت‌ها بکاهد.
 
سیاست‌های مستقل حمایتی در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا
کشور‌های عضو اتحادیه اروپا تا حدود زیادی در حوزه سیاست‌های انرژی به صورت ملی عمل می‌کنند و قوانین اتحادیه نیز به آن‌ها اجازه می‌دهد تا در شرایط بحرانی نظیر شرایط کنونی برای محافظت و حمایت از شهروندان خود اقدامات مستقلی را در پیش بگیرند.

با این وجود اتحادیه اروپا در ماه ژوئیه از کشور‌های عضو خود درخواست کرد تا با اجرای طرح کاهش اجباری، تقاضای گاز را به طور داوطلبانه تا ۱۵ درصد در زمستان امسال کاهش دهند. این اتحادیه همچنین در نظر دارد تا ۸۰ درصد ظرفیت ذخیره‌سازی را تا یکم نوامبر تکمیل کند تا اطمینان خاطری برای اوج تقاضای ماه‌های زمستان فراهم شود.   در این میان فرانسه متعهد شده است که افزایش هزینه‌های تمام شده برق را تا ۴ درصد کاهش دهد و برای کمک به انجام این کار، دولت به شرکت EDF Energy که ۸۰ درصد سهام آن متعلق به دولت است، دستور داده است تا انرژی برق هسته‌ای ارزان‌تری را تولید و به بازار مصرف عرضه کند.  

همچنین رهبران آلمان نیز متعهد شده‌اند تا با اقداماتی نظیر ارائه بلیت‌های حمل‌ونقل عمومی ارزان‌تر و یارانه نقدی از اقشار کم‌درآمد حمایت کنند و نیز به طور مثال به کارگران یک بسته حمایتی ۳۰۰ یورویی به عنوان مکمل حقوق بابت کمک به تأمین هزینه‌های انرژی پرداخت کنند.

دولت آلمان همچنین مصمم شده است تا در سال‌های آینده چیزی بالغ بر ۱۲ میلیارد یورو به عنوان یارانه نوسازی ساختمان‌های فرسوده و نصب پنجره‌ها، در‌ها و بخاری‌های کم‌مصرف‌تر پرداخت کند.

با این وجود مطابق با گزارش «رویترز» همچنان خانواده‌های آلمانی باید نسبت به گذشته و به صورت سالانه چیزی حدود ۵۱۰ دلار بیشتر پرداختی داشته باشند تا از طریق این پرداختی‌ها شرکت‌های تأمین برق بتوانند برای تأمین منابع انرژی جایگزین منابع روسیه اقدام کنند.
 
دانمارک و ارائه کمک‌های نقدی
دولت دانمارک نیز در ماه ژوئن سال جاری با هدف حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر همانند سالمندان با کمک نقدی به ارزش ۴۳۹ میلیون دلار موافقت کرده است تا از تأثیر فزاینده تورم ناشی از افزایش قیمت‌های انرژی در این کشور بکاهد.

علاوه بر این تلاش شده است تا با کاهش مالیات برق، بخشی از هزینه‌های افزایش یافته جبران شود. این کشور همچنین یارانه‌ای به ارزش ۲۸۸ میلیون دلار مشخصاً به چیزی حدود ۴۱۹ هزار خانواری که از محل افزایش قبوض انرژی آسیب دیده‌اند، پرداخت کرده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم سامانه سماح مذاکرات وین انتخابات فوتبال روز پزشک پیاده روی اربعین جنگ روسیه و اکراین صنعت برق برق در اروپا بحران انرژی محرم سامانه سماح مذاکرات وین انتخابات فوتبال روز پزشک پیاده روی اربعین افزایش شدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۱۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت

ناصر عاشوری اظهار داشت: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است، ناوگان حمل‌و نقل کشور هر سال روبه نزول است و خودرو‌های فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند و خودروساز‌ها نیز بر اصول بهینه طراحی نمی‌شود و مصارف بالا، کار را به‌جایی رسیده که به جای صادرات، در سال گذشته حدود ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم.

به گزارش ایسنا، وی در نشستی خبری با بیان اینکه متوسط ظرفیت تولید روزانه بنزین در کشور ۱۱۵ میلیون لیتر است، اظهار کرد: این میزان از ابتدای دولت تغییر محسوسی نداشته و تا پایان دولت هم تغییر محسوسی نخواهد داشت، چراکه از شرکت‌ها و پالایشگاه‌های فعلی نمی‌توان انتظار رشد ظرفیت تولید داشت، هرچند پروژه‌هایی در راستای افزایش کیفی محصولات در پالایشگاه‌ها در حال اجرا است.

عاشوری افزود: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است، ناوگان حمل‌و نقل کشور هر سال روبه نزول است و خودرو‌های فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند و خودروساز‌ها نیز بر اصول بهینه طراحی نمی‌شود و مصارف بالا، کار را به‌جایی رسیده که به جای صادرات، در سال گذشته حدود ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم.

وی با بیان اینکه دولت به‌دنبال احداث پتروپالایشگاه‌ها و پالایشگاه‌های بزرگ است، اما این روند زمان‌بر است، گفت: بهتر است روی پالایشگاه‌های کوچک برنامه ریزی شود که هم با سرمایه کمتر و هم در زمان کمتر قابل بهره‌برداری است و اشتغال‌زایی و ارزآوری برای کشور به‌دنبال دارد.

به گفته دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش اگر دولت پالایشگاه‌های کوچک را حمایت کند، می‌توان پالایشگاه‌های ۲۰ تا ۴۰ هزار بشکه‌ای احداث کرد که هر ۱۰ تای آن به اندازه یک پالایشگاه بزرگ آورده به دنبال دارد و به‌دلیل پراکندگی، هم سرمایه‌پذیری کمتری دارد و هم از نظر پدافند غیرعامل بسیار موثر خواهد بود.

عاشوری با بیان اینکه دولت و مجلس باید به دنبال بهینه سازی سوخت و کنترل مصرف باشند، اظهار کرد: با اطمینان می‌توان گفت ما تا دو سال آینده در همه حوزه‌های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت.

وی با اشاره به برنامه‌های درنظر گرفته شده در طول نمایشگاه نفت، گفت: در این مدت با شرکت‌های داخلی و خارجی از جمله سازندگان و شرکت‌های دانش بنیان مذاکره خواهیم داشت و تعدادی از تفاهمنامه‌هایی را که سال‌های گذشته به امضا رسانده بودیم به قرارداد تبدیل خواهیم کرد که بخشی از این قرارداد‌ها و تفاهم‌نامه‌ها مربوط به استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان است.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش با بیان اینکه با محوریت شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است در نمایشگاه نفت امسال حضور خواهیم یافت، گفت: در ۳ پنل تخصصی حضور داریم که محور آنها، برنامه‌ریزی برای تولید با کیفیت و جهش تولید، تأثیر کاهش منابع مالی در استمرار تولید و تهدید ناشی از کاهش نیرو‌های متخصص در صنعت پالایش است.

عاشوری در خصوص مهاجرت نیرو‌های متخصص از پالایشگاه بتوان و مشکلات حاصل از این مساله، گفت: تا پیش از این، مهندسین ما درخواست رفتن به خارج از کشور داشتند، الان افراد فنی و آچار به دست پالایشگاه‌ها نیز درخواست کار در کشور‌های خارجی را دارند به‌طوری که از کشور‌های همسایه دعوت‌نامه برای کارگران ماهر پالایشگاه‌ها با حقوق ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان در ماه ارسال می‌شود.

وی تصریح کرد: در تمامی ابعاد انرژی شامل برق، گاز، بنزین و گازوئیل دچار ناترازی هستیم و اگر امروز به اصلاح روند مصرف انرژی در کشور ورود جدی نکنیم، دو سال دیگر به‌طور حتم بحران تأمین انرژی خواهیم داشت.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش با اشاره به میزان بدهی دولت به پالایشگاه‌ها گفت: میزان بدهی دولت به این بخش حدود ۲۰۰ همت است، یکی از راهکار این است که دوات اجازه تهاتر بدهی مالیاتی ۵۰ همتی پالایشگاه‌ها را با بخشی از مطالبات آن‌ها بدهد و راهکار دیگر که پیشنهاد شده این است که در ۶ فرآورده اصلی تولیدی پالایشگاه‌ها، در بخش مازاد به ما اجازه فروش بدهند.

دیگر خبرها

  • تنظیم بازار در تحقق ابر پروژه مردمی دولت سیزدهم تاثیر گذار است
  • هشدار کارشناسان درباره بحران مسکن در اروپا و خطر راست افراطی
  • روح جاسوسان شوروی بازگشته؛ افزایش عملیات خرابکارانه روسیه در اروپا
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • افزایش ۱۲ درصدی جابجایی مسافر در جنوب سیستان و بلوچستان
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • افزایش مشارکت ۷ درصدی مردم مشهد در انتخابات
  • کاهش آمار جرایم مختلف در بوکان