Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحلیلگران میزان افزایش بهای سوخت، تورم و وضعیت نابسامان اقتصادی درانگلیس را در قیاس با سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا به مراتب شدیدتر و وخیم تردانسته‌اند که علل آنرا نبود ذخایر و ورشکستگی شرکت های توزیع انرژی و سیاست ها غلط لندن دراین کشور می دانند.

به گزارش روز شنبه ایران اکونومیست، تارنمای شبکه خبری سی ان ان در گزارشی تحلیلی به علل افزایش فزاینده بهای انرژی در انگلیس در قیاس با سایر کشورهای اروپایی پرداخت و دراین باره نوشت: بهای انرژی در سراسر اروپا از پاییز سال گذشته میلادی و به دنبال رفع محدودیت های ناشی از شیوع ویروس کرونا و افزایش تقاضا، رو به افزایش نهاد در همین حال تعلیق در خرید گاز طبیعی از روسیه توسط اروپا یکی دیگر از پیامدهای افزایش انرژی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تارنمای این رسانه تصویری آمریکایی در ادامه نوشت: اما به گفته تحلیلگران، بهای انرژی در انگلیس در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی همچون فرانسه، ایتالیا و حتی آلمان که اقتصادش به علت وقوع جنگ در اوکراین رو به وخامت نهاده، بیشتر از آنها است.

افزایش ۹۶درصدی بهای گاز طبیعی در انگلیس

سی ان ان نوشت: بنابر اعلام دفتر آمار ملی بهای گاز طبیعی در انگلیس در ماه جولای سال جاری میلادی ۹۶درصد افزایش داشت و درهمین حال بهای برق نیز با ۵۴ درصد افزایش روبرو شد.

بنابر  تحلیل‌های صورت گرفته توسط  دویچه بانک (Deutsche Bank)، تورم سالانه قیمت مصرف کننده گاز و برق در انگلیس در سال جاری میلادی به طور متوسط ​​حدود ۸۰ درصد افزایش داشت درحالی که میزان تورم در  ۱۹ کشور عضو منطقه پول مشترک یورو  دارای میانگین رشد ۴۰ درصدی است.

میلیون ها نفر در انگلیس با فقر مواجه اند

تارنمای این شبکه خبری آمریکایی نوشت:  مسئولان خدمات بهداشت ملی در انگلیس نسبت به این وضعیت که ممکن است میلیون ها نفر درانگلیس با فقر مواجه شوند هشدار داده و اعلام می‌کنند که بسیاری از مردم زمستان امسال باید بین وعده غذایی خود و یا گرم نگاه داشتن خانه هایشان در مواجه با سرما یکی را انتخاب کنند که وضعیتی بسیار ناگوار است.

شرکت های ورشکسته تامین انرژی در انگلیس

سی  ان ان با پرداختن به علل بالا بودن بهای انرژی  در انگلیس نسبت به سایر کشورهای اروپایی نوشت: حدود ۳۱ شرکت کوچک تامین انرژی درانگلیس  که بطور سنتی در رقابت با یکدیگر برای فروش انرژی بوده و این امرخود باعث پایین بودن بهای انرژِی می شد، ورشکسته شده و میلیون ها مصرف کننده انگلیسی را ناگزیر کرده تا  به شرکت  های بالادست، بزرگ و عمده انرژی روی آورده و در نتیجه هزینه گزاف تری پرداخت کنند.

سیاست های نادرست دولت انگلیس

«هنینگ گلایشتاین» (Honning Gloystein) مدیر انرژی، و تامین منابع گروه «اوراسیا» (Eurasia Group)  دراین باره به سی ان ان گفت که سیاست های دولت انگلیس در زمینه انرژی نیز مزید بر علت بوده و افزود؛ «بسیاری از شرکت های کوچک  ارائه دهندگان انرژی در انگلیس در اصل خود  تولیدکنندگان واقعی انرژی نبودند، در عوض، آنها برق و گاز را از بازار عمده فروشی خریداری و سپس آن را به مصرف کنندگان مانند خانواده ها می فروشند، درنتیجه با افزایش بهای سوخت در شرکت های عمده فروش انرژی،  این مساله باعث ناتوانی و درنهایت ورشکستگی شرکت های کوچک ارائه دهند سوخت درانگلیس شد.

فقدان ذخایر

«سنجای راجا» (Sanjay Raja)  اقتصاددان ارشد انگلیس در دویچه بانک به سی ان ان گفت: انگلیس با توفان کاملی از رخدادها دشوار اقتصادی مواجه بوده که منجر به افزایش بهای انرژی در این کشور شده است، چراکه اکثر خانه های انگلیس با گاز طبیعی گرم می شوند و مابقی با برق .

تارنمای این رسانه آمریکایی درادامه این گزارش تحلیلی نوشت: انگلیس همچنین برای تولید ۴۰ درصد از برق مورد نیاز خود به گاز طبیعی وابسته بوده در حالی که این میزان برای کل بلوک اتحادیه اروپا کمتر از یک پنجم است.

درهمین حال انگلیس تلاش می کند نیمی از گاز طبیعی را خود تولید کند در حالیکه اکنون تولید گاز دریای شمال نیز بطرز بی سابقه ای به پایین ترین سطح خود رسیده است و نبود ذخایر انرژی وضعیت را به مراتب برای انگلیس وخیم تر می سازد.

سی ان ان افزود: کمبود ذخایر انرژی انگلیس را وادار می سازد تا به ذخایر گاز کشورهایی همچون بلژیک، نروژ و همچنین گاز مایع هرچه بیشتر وابسته شود.

تارنمای این رسانه خبری آمریکایی به نقل از کارشناسان اقتصادی نوشت: گاز اروپا هم اکنون فوق العاده گران بوده بطوری که در مورخ ۲۸ امرداد ماه ۱۴۰۱، با ۲۴۲ یورو (۲۴۴ دلار) به ازای هر مگاوات ساعت که بالاترین قیمت طی چنددهه گذشته است، معامله شد؛ این قیمت بسیار بالاتر از قیمت کنونی  گاز در انگلیس است که معادل ۱۶۰ یورو (۱۶۱ دلار) در هر مگاوات ساعت محاسبه می شود؛  قیمت بالای گاز در اروپا به جهت تقاضای  فزاینده و  پر کردن مخازن برای فصل زمستان است.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: انگلیس ، انرژی برق ، اتحادیه اروپا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: انگلیس انرژی برق اتحادیه اروپا انرژی در انگلیس کشورهای اروپا بهای انرژی سایر کشورهای گاز طبیعی سی ان ان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۸۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت

ناصر عاشوری اظهار داشت: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است، ناوگان حمل‌و نقل کشور هر سال روبه نزول است و خودرو‌های فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند و خودروساز‌ها نیز بر اصول بهینه طراحی نمی‌شود و مصارف بالا، کار را به‌جایی رسیده که به جای صادرات، در سال گذشته حدود ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم.

به گزارش ایسنا، وی در نشستی خبری با بیان اینکه متوسط ظرفیت تولید روزانه بنزین در کشور ۱۱۵ میلیون لیتر است، اظهار کرد: این میزان از ابتدای دولت تغییر محسوسی نداشته و تا پایان دولت هم تغییر محسوسی نخواهد داشت، چراکه از شرکت‌ها و پالایشگاه‌های فعلی نمی‌توان انتظار رشد ظرفیت تولید داشت، هرچند پروژه‌هایی در راستای افزایش کیفی محصولات در پالایشگاه‌ها در حال اجرا است.

عاشوری افزود: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است، ناوگان حمل‌و نقل کشور هر سال روبه نزول است و خودرو‌های فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند و خودروساز‌ها نیز بر اصول بهینه طراحی نمی‌شود و مصارف بالا، کار را به‌جایی رسیده که به جای صادرات، در سال گذشته حدود ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم.

وی با بیان اینکه دولت به‌دنبال احداث پتروپالایشگاه‌ها و پالایشگاه‌های بزرگ است، اما این روند زمان‌بر است، گفت: بهتر است روی پالایشگاه‌های کوچک برنامه ریزی شود که هم با سرمایه کمتر و هم در زمان کمتر قابل بهره‌برداری است و اشتغال‌زایی و ارزآوری برای کشور به‌دنبال دارد.

به گفته دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش اگر دولت پالایشگاه‌های کوچک را حمایت کند، می‌توان پالایشگاه‌های ۲۰ تا ۴۰ هزار بشکه‌ای احداث کرد که هر ۱۰ تای آن به اندازه یک پالایشگاه بزرگ آورده به دنبال دارد و به‌دلیل پراکندگی، هم سرمایه‌پذیری کمتری دارد و هم از نظر پدافند غیرعامل بسیار موثر خواهد بود.

عاشوری با بیان اینکه دولت و مجلس باید به دنبال بهینه سازی سوخت و کنترل مصرف باشند، اظهار کرد: با اطمینان می‌توان گفت ما تا دو سال آینده در همه حوزه‌های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت.

وی با اشاره به برنامه‌های درنظر گرفته شده در طول نمایشگاه نفت، گفت: در این مدت با شرکت‌های داخلی و خارجی از جمله سازندگان و شرکت‌های دانش بنیان مذاکره خواهیم داشت و تعدادی از تفاهمنامه‌هایی را که سال‌های گذشته به امضا رسانده بودیم به قرارداد تبدیل خواهیم کرد که بخشی از این قرارداد‌ها و تفاهم‌نامه‌ها مربوط به استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان است.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش با بیان اینکه با محوریت شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است در نمایشگاه نفت امسال حضور خواهیم یافت، گفت: در ۳ پنل تخصصی حضور داریم که محور آنها، برنامه‌ریزی برای تولید با کیفیت و جهش تولید، تأثیر کاهش منابع مالی در استمرار تولید و تهدید ناشی از کاهش نیرو‌های متخصص در صنعت پالایش است.

عاشوری در خصوص مهاجرت نیرو‌های متخصص از پالایشگاه بتوان و مشکلات حاصل از این مساله، گفت: تا پیش از این، مهندسین ما درخواست رفتن به خارج از کشور داشتند، الان افراد فنی و آچار به دست پالایشگاه‌ها نیز درخواست کار در کشور‌های خارجی را دارند به‌طوری که از کشور‌های همسایه دعوت‌نامه برای کارگران ماهر پالایشگاه‌ها با حقوق ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان در ماه ارسال می‌شود.

وی تصریح کرد: در تمامی ابعاد انرژی شامل برق، گاز، بنزین و گازوئیل دچار ناترازی هستیم و اگر امروز به اصلاح روند مصرف انرژی در کشور ورود جدی نکنیم، دو سال دیگر به‌طور حتم بحران تأمین انرژی خواهیم داشت.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش با اشاره به میزان بدهی دولت به پالایشگاه‌ها گفت: میزان بدهی دولت به این بخش حدود ۲۰۰ همت است، یکی از راهکار این است که دوات اجازه تهاتر بدهی مالیاتی ۵۰ همتی پالایشگاه‌ها را با بخشی از مطالبات آن‌ها بدهد و راهکار دیگر که پیشنهاد شده این است که در ۶ فرآورده اصلی تولیدی پالایشگاه‌ها، در بخش مازاد به ما اجازه فروش بدهند.

دیگر خبرها

  • نارضایتی فزاینده اروپایی‌ها از دموکراسی
  • اصلاحات ، راه برون رفت از بحران مهاجرت سرمايه های انسانی
  • صرفه‌جویی ۵ هزار مگاواتی برق با افزایش بازدهی ۲۰ میلیون کولر آبی
  • کریستال پالاس - منچستریونایتد؛ ترکیب رسمی
  • استقرار هزاران نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • استقرار ده ها هزار نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • هشدار کارشناسان درباره بحران مسکن در اروپا و خطر راست افراطی
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • پایانی بر اجاره بهای بی‌حساب و کتاب مسکن